Nyheter

Hjem > Nyheter > Innhold

C-Star Hosted Den første utendørs utviklingsaktivitet og den åttende Happy Points-konferansen i 2018

C-STAR Industrial Limited | Updated: Jul 09, 2018

For å kultivere lagmedvetenheten om ansatte, skape en felles opplevelse av lykke, fortrolighet, kommunikasjon, forståelse og samarbeid, og oppdag vekstområdet for selvet og teamet, og forbedrer plass i opplevelsen, å føle styrken til teampartnere og den store familien. Styrken til Shenzhen C-Star Electronic Technology Co, Ltd (Smart Balance Scooter-produsenter) organisert alt personell til å delta i denne utendørs ekspansjonsaktiviteter med temaet "lidenskapsutfordring, smeltingsteam, skape fremtiden".


Klokken 7: 10 om morgenen den 7. juli sluttet alle ansatte i firmaet på porten av selskapet, full av spenning, helt til å le hele veien. Etter mer enn to timers kjøring kom vi til den vakre Dapeng Jinshawan Development Base. Naturen her er vakker og hyggelig, la oss nyte den vakreste naturen.


outdoor development activity.jpg

cstar outdoor development activity.jpg


Etter å ha gått av toget, med trenerens kommando, samlet vi raskt, begynte å varme opp og raskt delt inn i 6 lag, utvalgte kapteiner, startteam, tenkte på slagord, ønsket lagssanger, alle har arbeidsdeling og samarbeid, hver enkeltperson er involvert i det, tenk på måter, komme opp med ideer, glem alderen, glem posisjonen, hengiven seg til den, forene og jobbe sammen for å fullføre teamoppgaven.


Forresten ble treneren også interessert i vårt selskaps nyeste produkt Alucard P01 elektriske sykkel , og lærte også hvordan Smart Balance Scooter, vår Alucard CS-617 beveger seg fritt under trenerens føtter.


shenzhen outdoor development activity.jpg

outdoor development activity.jpg

shenzhen cstar.jpg


Deretter begynte treneren å kunngjøre innholdet i arrangementet. Under aktiviteten hjelper lagmedlemmene hverandre og sikrer sikkerhet. Hensikten er å trene sammenhengen og samarbeidet til alle ansatte, slik at vi raskt kan integrere i teamet og finne en følelse av tilhørighet.


cstar company culture.jpg


På lunsjtid er tiden for lagene våre å vise matlagingen deres her. Etter at bordet er servert, er oppvasken fullført. Gjennom piknikkokekonkurransen bytter de ansatte ideer, deler erfaringer, formidler lykke og skaper en harmonisk og vakker bedriftskultur.


cstar company culture.jpg

cstar company culture.jpg


Etter måltidet kom vi tilbake til arenaen for å starte maleriet av bedriftskulturveggen. Hvert av de seks lagene var ansvarlig for en seksjon. Etter ferdigstillelsen ble de seks blokkene kombinert i en. Fargen ble bestemt av hvert gruppemedlem. Endelig dukket opp en fargerik kultur. vegg.


shenzhen beach.jpg


Den endelige aktiviteten er å gå til stranden for å spille, selvfølgelig, bade i sjøen, tørre eier forblir på land for selvbetjeningsgrilling, vent på svømmetur tilbake, vi er ferdige med å spise grillen.


Birthday party.jpg


Etter middag holdt vi den første Happy Points-konferansen i år i lang tid. Innsatsen vil få en belønning. Jo flere muligheter for å vinne premien, jo større sjanse til å vinne. Etter beregningen er den vinnende frekvensen per person så høy som 77%! Samtidig, for å gjenspeile selskapets humaniserte ledelse og omsorg for ansatte, slik at ansatte virkelig føler den store familien, holdt selskapet bursdagsselskap for de ansatte i juli, og da ble dagens arrangement endelig til slutt.


På bare en dag har våre lag fullført oppdraget, og informasjonsoverføringen tillot oss å lære viktigheten av samarbeid og kommunikasjon. Dobbel gangavstand, dobbel klatring og matlagingskonkurranse tester oss hele tiden. Samarbeidsånden forteller oss betydningen av å hjelpe hverandre.


Disse aktivitetene har inspirert oss til å bli brukt i fremtidig arbeid og liv. Disse inspirasjonene er langt mer enn det, og vi må jobbe hardt for å finne og tenke. Så lenge vi har mer kommunikasjon, mer samarbeid og flere metoder, vil vårt team oppnå bedre resultater og skape ny herlighet!